YLE: Uuteenkaupunkiin nousee hiljainen tuulipuisto

Updated: Oct 26, 2018

YLE Turun sekä Uudenkaupungin Sanomien toimittajat kävivät tutustumassa tuulipuistoon, joka on rakenteilla Uudenkaupungin Muntilaan. Työmaalla toimittajia odottivat juuri saapuneet turbiinien osat sekä tuulipuiston rakennuksesta vastaavan ABO Windin maajohtaja Aapo Koivuniemi, joka on yksi Voimaa tuulesta -yhtiöryhmän puhemiehistä. Koivuniemi perehdytti toimittajat tuulipuiston rakennusvaiheisiin.


Paikallisten kiinnostus Muntilaan nousevaa tuulipuistoa kohtaan on ollut suurta, eikä valituksia ole juurikaan tullut. Alueella on parannettua maastoa ja teitä, jotta kuljetukset ja voimaloiden pystytykset hoituisivat hyvin. Lokakuussa tuulivoimalat nousevat pystyyn ja marraskuussa Muntilassa käynnistyy sähköntuotanto. Uudet tuulivoimalat ovat teknologiakehityksen tuloksena aiempia malleja huomattavasti hiljaisempia.


– Melurajat alittuvat suurin piirtein 500 metrin etäisyydellä voimaloista. Silloinkin tietenkin voimalasta saattaa kuulua ääntä tietynlaisella kelillä, mutta äänen ei pitäisi olla häiritsevää.


Lue YLE:n artikkeli tästä

Recent Posts

See All

Lainvoimaiset luvat Tyrinselkä II:lle

Tyrinselän II vaiheen tuulivoimaloiden rakennusluvat ovat saavuttaneet lainvoimaisuuden. Kolme voimaloista on tulossa Ypäjän ja yksi Humppilan kunnan alueelle. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen jo

Megatuuli Oy

 

Teknobulevardi 3-5
01530 VANTAA

marko.sihvonen@megatuuli.fi

+358 440 330 497