top of page

Megatuuli on nyt osa Enersense konsernia 1.2.2022

Päivitetty: 12. helmik. 2022

Enersense International Oyj on toteuttanut Megatuulen hankinnan ja ostanut 1.2.2022 koko Megatuuli Oy:n osakekannan. Kaupalla on suuri merkitys niin Megatuulelle kuin myös Enersenselle sen matkalla päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajaksi.


Toimitusjohtaja, Jussi Holopainen, Enersense International Oyj:


”Megatuulen hankinta merkitsee Enersenselle paljon, kun hankekehityksen myötä ymmärryksemme ja osaamisemme tuulivoiman koko arvoketjusta laajenee ja syvenee. Tuulivoimamarkkina kasvaa voimakkaasti tulevina vuosina, ja on koko markkinan näkökulmasta tärkeää, että alalla on laaja-alaista ymmärrystä saman katon alla projektin eri vaiheista aina suunnittelusta toteutukseen”.


Toimitusjohtaja, Lauri Lammivaara, Megatuuli Oy:


”Megatuulen myyminen Enersenselle on luonnollinen askel yhtiön kasvu- ja laajentumissuunnitelmassa. Megatuuli on kasvanut kymmenessä vuodessa yhdeksi Suomen johtavista tuulivoimahankekehittäjistä kahden hengen yhtiöstä kymmenen hengen kehittäjäksi. Megatuuli tuo Enersenseen vankkaa tuulivoimahankkeiden kehitysosaamista niin potentiaalisten tuulivoima-alueiden identifioinnista, kaavoitus-, yva- ja luvitusprosesseihin sekä tuulivoimapuistojen optimointiin aina valmiiksi rakennettavaksi hankkeeksi saakka. Megatuuli on kehittänyt Suomeen jo useita erittäin kilpailukykyisiä tuulivoimapuistoja, joista useat on jo rakennettu tai parhaillaan rakenteilla. Osaava ja motivoitunut tuulivoimatiimimme on kaikessa tässä avainasemassa ja voi syystäkin olla ylpeä saavutuksistaan. Enersense suomalaisena pörssiyhtiönä on loistava uusi omistaja !”


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Iin kunnanvaltuusto hyväksyi 1.2.2021 pitämässään kokouksessa yksimielisesti Iin Yli-Olhavan tuulivoimaosayleiskaavan. Kaava mahdollistaa 50 tuulivoimalan rakentamisen. Megatuuli on vuokrannut hankett

bottom of page